Antoni Tombas, president d’ADER destaca l’acolliment de la ciutat de L’Hospitalet, la resposta social i el suport dels patrocinadors

“La Transplant Run ha tornat per a quedar-se”, així de rotund ho ha manifestat Antoni Tombas, president de ADER, l’associació de malalts renals de Catalunya que organitza aquesta nova edició de la cursa en col·laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet. La Transplant Run, una cursa popular i solidària que es celebrarà el dia 18 de desembre al barri de Bellvitge, es planteja com una oportunitat extraordinària per a poder sensibilitzar a la ciutadania sobre la cultura de la donació i del trasplantament a Catalunya, on porta anys sent una senya d’identitat i de justícia social com a reflex d’un model únic de gestió de la Salut pública.

Antoni Tombas ha explicat en la presentació oficial de la carrera que la Transplant, després de l’aturada forçada per diferents circumstàncies, “ha trobat a la ciutat de L’Hospitalet l’acolliment i la sensibilitat, també l’entusiasme, per a reactivar aquesta acció a favor d’una major visibilitat de la normalització i integració social de les persones trasplantades. Aquesta és la cursa -ha explicat- de tots els trasplantats, de qualsevol òrgan, oberta a tothom, familiars i l’ampli univers mèdic i clínic que l’envolta i a tots els runners que vulguin practicar el seu esport preferit i al mateix temps contribuir amb la seva participació en una funció social”.

Serà una gran festa ciutadana per a tots els públics a partir de les 10.00 hores d’aquest dia 18 de desembre amb sortida i arribada al campus de l’Hospital de Bellvitge, on a més de la carrera de 5 km. està prevista una altra d’1 km. (friendly) per a nens i nenes amb les seves famílies.

A l’acte de presentació han estat presents representants de l’Ajuntament de L’Hospitalet, de les diferents associacions de pacients, patrocinadors, a més de comptar amb el suport de la Secretaria General d’Esport. També l’OCATT (Organització Catalana del Trasplantament) en la persona de Javier Twose, qui ha destacat la importància de promoure la donació i el trasplantament amb aquesta mena d’iniciatives, fent una crida a la màxima difusió i participació.

La directora de carrera, Maria Esparza, ha ofert els detalls del circuit i de l’organització. Serà una carrera de perfil pla que transcorrerà

pels carrers de Bellvitge, arribarà fins a la Carretera del Mig de la zona industrial de L’Hospitalet i tornarà fins a la zona de l’Heliport de l’Hospital de Bellvitge, epicentre de la Transplant Run 2021.

ADER i L’Hospitalet han mostrat la seva satisfacció per la resposta i l’acolliment dels hospitals, associacions i patrocinadors, convençuts que aquesta serà la primera de moltes edicions a celebrar a L’Hospilatet com a nova capital de la sensibilització i promoció de la donació i el trasplantament.

“El 2019 Catalunya va batre registres impensables per quantitat i excel·lència mèdica quant a trasplantaments. La pandèmia, lògicament, va provocar una caiguda i fins a una aturada del trasplantament d’adult, perquè el pediàtric va poder mantenir-se. La Transplant Run també servirà per a ajudar a recuperar aquest elevat nivell dels trasplantaments i consolidar aquest model nostre que és referent en tota Europa”, ha afegit Antoni Tombas en el CC1 de Fira de Barcelona de L’Hospitalet, s’ha celebrat la presentació.

La influencer Elena Román, trasplantada renal, ha intervingut en un vídeo de promoció per a animar a la inscripció. Elena Román viatjarà fins a L’Hospitalet des de Madrid el dia 18 per a unir-se a la cursa i reforçar aquest esperit de solidaritat amb el món del trasplantament.

Les inscripcions segueixen obertes en www.transplantrun.cat

TRANSPLANT RUN 2021 – 18 desembre · 10:00 hores

Circuit pel barri de Bellvitge a L’Hospitalet

2 Curses Solidaries

• 5 Km per a 4.000 corredors (10:00 hores)

• 1 Km per a 1.000 persones (joves) friendly (A continuació)

Aportacions i ingressos d’inscripcions de corredors i de Dorsal 0 a benefici de Projectes de Donació i Trasplantament a Catalunya. Un comitè d’experts científic integrat per Jaume Tort, President de l’OCATT, juntament amb el Dr. Francesc Moreso, Cap Unitat Transplantament Nefrologia Hospital Vall d’Hebron i President de SCT, el Dr. Josep M. Campistol, Nefròleg i Director General del Hospital Clínic, i el Dr. Joan Fabregat, cap de Secció de Cirurgia General de l’Hospital Universitari de Bellvitge, juntament amb Javier Altemir, Llicenciat en Farmàcia i pacient trasplantat designarà els beneficiaris:

  • • 3.000 € per a una Associació de Pacients (No ADER)
  • • Projecte científic de recerca

Supervisió mesures anti Covid-19: Dr. Antoni Trilla

Descarregar Noticia en PDF