LA NOSTRA CAUSA

La nostra causa és, igual que en les edicions anteriors, sumar esforços a favor del col·lectiu de persones trasplantades alhora que se’ls dóna visibilitat.

Transplantaments

Després de la caiguda dels trasplantaments durant el 2020, Espanya ha recuperat la tendència positiva i es manté com a referent mundial. El 2021 es van realitzar 4.781 trasplantaments, un 8% més que el 2020, gràcies a les 2.229 persones que van donar els seus òrgans, però encara no s’han recuperat les xifres rècord de donació i trasplantaments precovid. A Catalunya durant el 2021 es van fer 1.063 trasplantaments, un 6’4% més que el 2020. Així mateix, el 31 de desembre del 2021 hi havia 1.218 catalans en llista d’espera per a un trasplantament. Per centres, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha liderat un any més amb 277 intervencions, seguit per l’Hospital de Bellvitge amb 259 i l’Hospital Clínic amb 239.

Donacions

El 2019, la taxa de donació precovid a Espanya va ser de 49,6 per milió d’habitants. La cisi del coronavirus va fer que el 2020 les donacions es reduïssin un 23%. Actualment la taxa de donació espanyola arriba als 40,2 donants per milió d’habitants, però l’objectiu per al 2022 és assolir els 50 donants per milió d’habitants. A Catalunya, el 2021 hi ha hagut 288 donants de cadàver vàlids, un 7’9% més que l’any anterior, i 145 donants vius. Per centres, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha liderat un any més amb 277 intervencions, seguit per l’Hospital de Bellvitge amb 259 i l’Hospital Clínic amb 239.

Amb la Transplant Run 2022 volem

Ajudar a recuperar l’índex de trasplantaments a Catalunya.

Contribuir per continuar sent pioners.

Conscienciar la societat de la importància de la donació dòrgans.

Visibilitzar i donar suport a les persones trasplantades ia les que estan esperant rebre un trasplantament.

Donar suport a la comunitat mèdica.

Donar suport a la investigació en el camp dels trasplantaments.

Comitè del Projecte d’Investigació de la Transplant Run 2022

A continuació enumerem a les eminències en el món del Trasplantament que formaran part del Comitè del Projecte d’Investigació, i que seran els encarregats de decidir a quins projectes es destinaran el diners recaptats de la cursa solidària TRANSPLANT RUN 2022 i que permetrà, de ben segur, seguir investigant per avançar en aquest camp i per seguir sent pioners en matèria de trasplantaments.

Dr Jaume Tort

Director.

Organització Catalana de Trasplantaments

Dr Francesc Moreso – Nefròleg

Cap d’unitat de Trasplantament renal. Hospital Universitari Vall d’Hebron.

President de la Societat Catalana de Trasplantaments (SCT)

Dr Josep Mª Campistol – Nefròleg

Director General de l’ Hospital Clínic

Dr Joan Fabregat – Hepatòleg

Cap de secció de Cirurgia General a l’Hospital Universitari de Bellvitge

Javier Altemir

Llicenciat en Farmàcia

ERC-Fundació Puigvert Trasplantat Renal

HOSPITALS QUE DONEN SUPORT A LA CAUSA DE LA TRANSPLANT RUN