LA NOSTRA CAUSA

La Transplant Run és una cursa amb una gran causa solidària darrera, la de sumar esforços a favor del col·lectiu de persones trasplantades alhora que se’ls dóna visibilitat.

Tot i l’impacte de la COVID-19 al sistema de donació i trasplantaments, l’any 2020 els hospitals catalans han pogut fer prop de 1.000 trasplantaments, gràcies a la generositat dels donants i de les seves famílies i a la implicació dels professionals sanitaris i de tots/es aquells/es que participen en una donació: jutges, policies, bombers, transportistes, companyies aèries i molts altres professionals, podent arribar a participar fins a 100 professionals de diferents sectors.

Per centres, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha liderat, un any més i amb 265 intervencions, el rànquing de centres que ha fet més trasplantaments. (trasplantaments d’adults i pediàtrics).

Les Donacions Baixen

Els 267 donants cadàver vàlids assolits suposen una dràstica caiguda del 29,2% respecte l’any 2019. Amb aquesta xifra, la taxa de donació a Catalunya es situa en 34,3 donants pmp, 15 punts inferior a la de l’any passat, i ens posiciona a nivells de fa 5 anys.

Amb la Transplant Run 2021 volem conscienciar a la societat de la importància de la donació d’òrgans a la vegada que donem visibilitat a les persones trasplantades i recaptem diners que es destinaran a diferents projectes relacionats amb la donació i el trasplantaments d’òrgans sòlids dins de la nostra comunitat autònoma. El comitè científic de la Transpant Run serà l’encarregat de decidir quins seran els projectes als quals es destinaran els diners recaptats.

Comitè del Projecte d’Investigació de la Transplant Run 2021

A continuació enumerem a les eminències en el món del Trasplantament que formaran part del Comitè del Projecte d’Investigació, i que seran els encarregats de decidir a quins projectes es destinaran el diners recaptats de la cursa solidària TRANSPLANT RUN 2021 i que permetrà, de ben segur, seguir investigant per avançar en aquest camp i per seguir sent pioners en matèria de trasplantaments.

Dr Jaume Tort

Director.

Organització Catalana de Trasplantaments

Dr Francesc Moreso – Nefròleg

Cap d’unitat de Trasplantament renal. Hospital Universitari Vall d’Hebron.

President de la Societat Catalana de Trasplantaments (SCT)

Dr Josep Mª Campistol – Nefròleg

Director General de l’ Hospital Clínic

Dr Joan Fabregat – Hepatòleg

Cap de secció de Cirurgia General a l’Hospital Universitari de Bellvitge

Javier Altemir

Llicenciat en Farmàcia

ERC-Fundació Puigvert Trasplantat Renal

HOSPITALS QUE DONEN SUPORT A LA CAUSA DE LA TRANSPLANT RUN